Lahisten Kartano_Paahtopaisti.JPG

Lihan käsittely ja säilytys

 
 
Liha viihtyy kylmässä

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman korkealaatuista lihaa. Lihan laadun ja mureuden takaamiseksi on tärkeää säilyttää liha oikein kotonakin. Kaikki liha säilyy parhaiten kylmässä jääkaapissa. Kylmin paikka jääkaapissa on yleensä alahylly.

Raakakypsytys

Suosittelemme vahvasti kokolihatuotteiden raakakypsytystä 1-2 viikkoa ennen käyttöä tai pakastamista. Raakakypsytys murentaa lihan! Säilytä liha mahdollisimman kylmässä jääkaapissa alimmalla hyllyllä (alle +4 asteessa). Kokolihatuotteet ovat mm. paistit ja fileet.

Muut tuotteet

Jauheliha, sisäelimet ja monet luulliset palat säilyvät huonosti ja ne kannattaa kypsentää tai pakastaa mahdollisimman nopeasti.

Pakastus

Lihat kestävät hyvin pakastusta. Jauheliha ja rasvaisemmat tuotteet kestävät huonommin kuin vähärasvaisemmat. Suosittelemme sulattamaan lihan hitaasti jääkaapissa.