
Lihan käsittely ja säilytys
Liha viihtyy kylmässä
Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman korkealaatuista lihaa. Lihan laadun ja mureuden takaamiseksi on tärkeää säilyttää liha oikein kotonakin. Kaikki liha säilyy parhaiten kylmässä jääkaapissa. Kylmin paikka jääkaapissa on yleensä alahylly.
Raakakypsytys
Suosittelemme vahvasti kokolihatuotteiden raakakypsytystä 1-2 viikkoa ennen käyttöä tai pakastamista. Raakakypsytys murentaa lihan! Säilytä liha mahdollisimman kylmässä jääkaapissa alimmalla hyllyllä (alle +4 asteessa). Kokolihatuotteet ovat mm. paistit ja fileet.
Muut tuotteet
Jauheliha, sisäelimet ja monet luulliset palat säilyvät huonosti ja ne kannattaa kypsentää tai pakastaa mahdollisimman nopeasti.
Pakastus
Lihat kestävät hyvin pakastusta ja murenee vielä pakkasessakin. Jauheliha ja rasvaisemmat tuotteet kestävät huonommin kuin vähärasvaisemmat. Suosittelemme sulattamaan lihan hitaasti jääkaapissa.