IMG_20201001_135423_edited_edited.jpg

Tule nauttimaan ja oppimaan

kartanon kauniista luonnosta

 

Luontokävely la 17.7.

Mitä? Noin 1-1,5h opastettu kävely kartanon upeissa perinnemaisemissa ja kahvitarjoilu

Milloin? La 17.7. klo 15

Kenelle? Kaikenikäisille luonnon ystäville

Mitä maksaa? 20€/aikuinen, 10€/lapsi alle 18v

Varaukset ja kyselyt: lahisten@lahistenkartano.fi tai Elisabeth 0408383949

Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä, joten ilmoittaudu heti, kuitenkin viimeistään 11.7.

Yksityisryhmät: Tilaa omalle porukallesi kävely la 17.7. tai su 18.7. 150€/ryhmä (max 15 henkilöä). Myös englanniksi ja ruotsiksi.

 

Reitti on noin 1 km pituinen, sisältää maastoa ja mäkiä ja järjestetään säästä riippumatta. Reitti soveltuu lapsille, mutta osittain ei ole kuljettavissa lastenvaunuilla tai pyörätuolilla ja voi olla haastava liikuntarajoitteiselle. Sylivauvat voivat osallistua ilmaiseksi, mutta olethan yhteydessä etukäteen jotta voimme varmistaa, että kävely sopii teille.

Maksu suoritetaan kortilla tai käteisellä kävelyn alussa. Kaikilla osallistujilla tulee olla oma, voimassa oleva vakuutus. Ilmoittautuminen sähköpostitse lahisten@lahistenkartano.fi on sitova. Tapahtuma järjestetään vähintään 8 osallistujalle ja koronarajoitusten niin salliessa.

 
Sääksmäen perinnemaisema

Lahisten Kartanossa pääset nauttimaan perinnemaisemista kokonaisuudessaan. Täällä yhdistyy raikas Vanajavesi, syvät metsät, runsaat pellot ja historian humina.

Monimuotoinen luonto

Uhanalaiset keltavuokot kukkivat iloisesti kartanossa keväisin, merikotkija liitelee kartanon yli ja täältä on lyötynyt useita uhanalaisia hyönteislajeja.

IMG_20210202_131730.jpg

Merikotkia, keltavuokkoja,

luonnonlaitumia

Luonnonsuojelutyö

Lehmät ranta- ja luontolaitumet edistävät luonnon monimuotoisuutta, kuten myös luonnonsuojelu. Meille on tärkeää, että kasvit, hyönteiset ja eläimet viihtyvyvät.

Luontokävely tekee hyvää!

Luonnossa liikkuminen tekee tutkitusti hyvää! Ilmoittaudu luontokävelylle ja tule mukaan!

 
 
 

Huom! Toimivan maatilakeskuksen ja laidunten läpi liikkuminen on aina riski eläimille, ihmisille ja omaisuudelle. Ethän liiku luvatta pihoilla, niiden läpi tai laitumilla! Jos kartanon luonto kiinnostaa, tule mukaan opastetulle kävelylle, joissa tarvittavat järjestelyt on otettu huomioon.