Kartanon Yrittimarinoitu Paahtopaisti

Paisti sopii isolle ja pienelle porukalle, se voidaan valmistaa edellisenä päivänä ja sopii tarjottavaksi osana buffettia, salaatissa, leivän päällä tai pääruokana vaikkapa uunivihannesten kanssa.


Ainekset:

Lahisten Kartanon paahtopaisti tai sisäpaisti (n. 1-1,25 kg)

1-1,5 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

n 1 rkl öljyä

nokare voita


Marinadi

1 l vettä

0,5 dl suolaa

1 sipuli (viipaloitu)

0,5 rl karkeasti ruohittua mustapippuria

3 rl tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. timjami, raakuna, rosmariini)

1 nippu persiljaa

2 puristettua valkosipulin kynttä


  1. Ota paisti huoneenlämpöön noin 1-2 tuntia ennen kypsentämistä. Poista tarvittaessa "kalvot" lihan pinnasta. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla.

  2. Lämmitä öljy ja voi pannulla ja ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla.

  3. Hiero lihaan suolaa ja pippuria.

  4. Aseta paisti voideltuun uunivuokaan. Työnnä lämpömittari paistin paksumpaan kohtaan.

  5. Kypsennä 125 asteessa, kunnes paistin sisäläpötila on noin 60 astetta (noin 1,5h paistin koosta ja uunista riippuen).

  6. Valmista marinadi:

  7. Keitä vesi. Kun vesi kiehuu, ota kattila hellalta.

  8. Lisää sipuli, yritit ja mausteet.

  9. Anna jäähtyä.

  10. Ota paisti pois uunista ja nosta kulhoon ja kaada jäähtynyt marinadi lihan päälle. Käännä paistia välillä. Anna valmiin paistin marinoitua noin 3-5 tuntia.

  11. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi.

98 katselukertaa0 kommenttia